Gdansk

Gdansk i ditt hjerte

En fantastisk by sommer som vinter!

Byen er hovedstad i fylket Pomorskie og er ved siden av Gdynia Polens største havneby. Fra 1950 er de to byenes havneområder blitt administrert under ett. Industrien er betydelig og variert, med blant annet en skipsbyggingsindustri som går tilbake til 1500-tallet. De tradisjonelle næringene er fortsatt viktige, men siden 1990-årene har det skjedd en betydelig omstilling til andre næringer. Blant nyere vekstnæringer finnes elektronisk industri, datateknologi, telekommunikasjon, kosmetikk og farmasi.

Sopot

Sopot er en by i nordlige Polen ved Gdańskbukten, mellom byene Gdańsk og Gdynia, med hvilke den danner storbyområdet Trippelbyen. Sopot er den minste distriktsnivåbyen i Polen. Byen er et populært badested, og er kjent for sine mange spa- og turistanlegg. Sopot har Europas lengste trebrygge, som stikker over 500 meter ut fra stranden hvor du kan nyte synet av seilbåter og yrende badeliv på stranden innenfor. Ytterst finner du også en hyggelig restaurant for en lett lunsj eller noe forfriskende i glasset. 

Hold deg oppdatert

www.partner-ads.com/no/klikbanner.php?partnerid=36325&bannerid=99916

Tips i Gdansk

Wizz Air

Flyr direkte til Gdansk fra Tromsø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandefjord og Gardemoen. Sjekk tips om Wizz Air under, så slipper du noen overraskelser.

Wizz Air har en ordre hos Airbus på 110 A321neo-fly med ny teknologi og avanserte systemer og motorer som ytterligere vil redusere Wizz Airs bransjeledende lave kostnadsbase samt selskapets karbonutslipp. Alle de nye flyene er utstyrt med «haifinner» på vingetippene.

www.partner-ads.com/no/klikbanner.php?partnerid=36325&bannerid=98546

Shopping

Forum Gdansk

Er det nyeste av kjøpesentrene i Gdansk og ble åpnet i 2018. Tidligere var det Galeria Bałtycka og Riviera som var trekkplasteret men nå har vi fått et flott senter i hjertet av Gdańsk! Senteret har cirka 170 butikker, 31 spisesteder, 2 lekeplasser og kino med 9 saler som gjør at du kan tilbringe flere dager her.

Senteret ligger ved det store torget ved inngangen til gamlebyen, sentralt ved buss og trikk.

www.partner-ads.com/no/klikbanner.php?partnerid=36325&bannerid=98546

Navnet på halvøya kommer sannsynligvis fra gammel-polsk ord hyl / hel som betyr tomt. Fra kanalen ved den grønne porten i Gdansk, kan du ta en dagstur ut til halvøya Hel, som ligger utenfor Gdynia. Ei 35 km lang halvøy, som strekker seg som en spiss ut i havet. Her finner du små tettsteder, fine restauranter og noen fantastiske strender....

Aug 15

Malbork

Er du i Gdansk og vil oppleve litt historie, er en tur til Malbork å anbefale. Det går ofte tog ut og beregner du 45 til 60 minutt er du der. Toget går fra Gdansk Glowny, som ligger rett over gaten fra Scandic hotell. Bruker du bil og ikke er kjent bør du bruke GPS og ikke skiltingen. når du...

Jun 05

Brzezno

Det er to overvåkede badestrender i Gdańsk:

May 12

Szymbark

Szymbark ligger ved foten av det høyeste fjellet i Kaszubian-provinsen - Mount Wiezyca (329 moh), her ble et hus som det eneste i Polen, bygget opp ned. Du tar toget fra Gdansk til Wieżyca og tar en taxi derifra. Ca. 10-15 minutt eller du leier en bil i Gdansk. Szymbark ligger 39 km fra Gdansk

Apr 28

Sopot

Sopot er en by i nordlige Polen ved Gdańskbukten, mellom byene Gdańsk og Gdynia, med hvilke den danner storbyområdet Trippelbyen. Sopot er den minste distriktsnivåbyen i Polen. Byen er et populært badested, og er kjent for sine mange spa- og turistanlegg, og for Europas lengste trebrygge.

Apr 19

Oliwa

Bor du i gamlebyen, tar du trikk 6 eller 12. Følg med på skjermen i taket for holdeplassinfo. Når du har passert Galleria Baltica er du omtrent halvveis. Billetter til trikken kjøper du i undergangene ved Scandic hotell eller kiosker rundt omkring. Du kan kjøpe om bord, men husk å ha småpenger. Det er ofte billettkontroller. Du går inn i...

Aktiviteter med guide

Tannbehandling Gdansk

Munnhelse

Bidrar til kortere innsovningstid