Sous Vide

En gourmet hemmelighet

En matlagingsmetode som kan dateres så lang tilbake som i det 18. århundre og har vært brukt i mange fine restauranter siden 1970 - tallet. Sous vide (fransk for "under vakuum") har vært en bransjehemmelighet i flere tiår. Sous vide innebærer at den vakuumpakkede maten plasseres i vann som er varmet opp til en presis og nøyaktig temperatur for å bli varmebehandlet. Dette gir kokker større temperaturkontroll for overlegen matkvalitet. Da maten blir tilberedt i sin egen kraft vil også farge og smak bli bevart bedre.

Ta vare på søppla di.

Bokashi er enkel og smart kjøkkenkompostering som omdanner matavfall til næringsrik jord og gjødsel på noen uker. Bokashi er lettvint, krever liten plass, lukter ikke vondt og passer like fint i byen som i hus med hage.

Kompostering med bokashi foregår dels inne, i en lufttett bokashibøtte; og dels enten inne i en kasse med litt jord, eller ute. Bokashi tar liten plass og lukter ikke vondt.

I bøtta legger du alt du har av matavfall lagvis med bokashistrø en gang om dagen. Bokashistrø er hvetekli innsatt med effektive mikroorganismer. Mikroorganismene er naturlige mikrober som setter i gang en gjærings- eller syrningsprosess når de kommer i kontakt med organisk materiale - som matavfallet ditt - i et lufttett miljø. Det organiske materialet brytes opp (men det skjer ingen forråtnelse) og beholder alle proteiner, vitaminer mineraler og næringsstoffer i nedbrutt form. Når det fermenterte matavfallet kommer i kontakt med jord siden, går omdanningen til jord svært raskt. Og all næring og energi føres tilbake til jorden.

Vidundermiddelet natron


Et dikt som beskriver mer enn noen enkel setning hvilke verdi natron har...How do I use thee? I can`t count the ways - You scrub my tub, pre-soak my clothes - Freshen my fridge, won`t scratch stoves - Eat odors in sneakers and diaper pails - Soothe bites and burns to stop kids` wails - All this without harming our earth - You give far more than my money`s worth.- Jane Fraser, Picton, Canada

Her er 10 grunner til at du bør bruke natron:

1. Natron er et saltkonsentrat med en pH på 8,6. Dette er mye mer potent enn vanlig salt, og uskadelig for kroppen.

2. Natron nøytraliserer syre, både i kroppen, utenpå kroppen, på kjøkkenet, på badet, for tennene, for hendene, for tøy og for gøy.
3. Natron skader ikke miljøet, tvert imot, den øker livsenergien i kropp, sinn og natur.
4. Natron reagerer med syre, derfor er den ideèl å bake med, lage såper med, lage tannkrem av og en rekke andre bruksområder.
5. Natron desinfiserer og gjør overflater klinisk rene uten å tørke dem ut
6. Natron leder elektrisitet, og beskytter vår energikropp etter en dusj
7. Natron er bra for de med allergier, utslett og hudproblemer, som også er et syreproblem.
8. Natron renser vårt tarmsystem om du drikker det blandet med vann.
9. Natron kan lages som et organisk sprøytemiddel, skadedyr liker det ikke, og ugress gror i syrlig jord og tåler ikke natron. Fint å bruke i hagen. Kutt ut roundup og andre Monsan produkter og sats på natron isteden
10. Natron er fint å bruke til bilvask, svømmebasseng, spa arealer, toaletter og annet.

Lag din egen rensekur for din kropp, tarmskylling er ikke lenger nødvendig!

A. Bland ut en liter vann med 5 store teskjeer natron.

B. Drikk gjerne alt med en gang eller del det opp og drikk det ned så hurtig som mulig. Dette smaker veldig salt så det lønner seg å få det overstått.
C. Ikke forlat huset, det vil ikke ta mange minuttene før prosessen er i gang, du vil ikke være et sted uten toalett når denne prosessen går sin gang. Du vil bli forundret over hva du har samlet på.
D. Gjenta prosessen i tre dager for maksimal effekt.
E. NB! Om du vet du har store helseproblemer så bør du konferere med lege først, du har da en oversyrlig kropp og dette vil reagere sterkt med natron. Eventuelt kan du begynne i det små med ett glass vann med en teskje natron både morgen og kveld i 5 dager eller så lenge du føler det nødvendig. Dette vil venne kroppen til et gjentakende basisk miljø og nøytralisere dagens "syretripp."
F. Det lønner seg også å anskaffe noen pH strips for å teste pHen i urin og i spytt både morgen og kveld. Under 7 i pH betyr, ta et glass med natron. Over 8 i pH betyr, flott, du har en basisk kropp akkurat nå.
G. Slik kan du også daglig holde din kropp i riktig pH balanse som også holder ditt immunforsvar ved like. Dette øker også din daglige energi fordi kroppen er avhengig av elektrisitet for å holde seg våken. Natron er et salt og leder derfor elektrisitet og livnærer cellene.

1. Natron til håret

Fjern hårspray rester, shampo rester og andre forurensninger i håret ved å blande en teskje natron sammen med sjampoen din eller 2 teskjeer alene blandet med vann fra dusjen.

2. For mykere hud

Fyll et badekar med badevarmt vann, hell en kopp natron oppi vannet sammen med ¼ - ½ kopp babyolje(uten skadelige parabener og stoffer). Legg deg i vannet så lenge du føler du trenger det. Huden vil revitaliseres, renses og mykes opp av blandingen.

3. Fjern eller reduser solbrenthet og utslett

Fyll badekar med lunkent vann, fyll så mye natron du ønsker oppi vannet og legg deg eller barnet oppi så lenge det trenges.

Om du ikke har badekar så bruk en balje eller bland natron med vann til en smørje og før på der du eller barnet er solbrent eller har utslett og la det ligge på så lenge det er nødvendig.

4. Lag en mild ansiktskrubb uten tilsetninger

Bland 1 teskje med natron og en teskje med olivenolje og skrubb ansiktet etter ønske

5. Bruk natron for tannhygiene

Natron fungerer ypperlig som tannpasta. Faktisk er resultatene bedre enn de fleste tannpastaer fordi den renser plakk mer effektivt pga sine basiske egenskaper. Natron fjerner ikke bare karius og baktus, men grunnlaget for dem og skaper et nytt og friskt miljø for tennene. Puss tennene gjerne 3 ganger daglig med natron. Dypp en dampet tannbørste i litt natronpulver som du har i håndflaten og puss tennene på vanlig måte. Bruk resterende natron til å vaske hendene med eller for en liten ansiktsrens. Enkelt og effektivt. Alternativt kan du ha et beger med natron stående på badet som du dupper og fyller en tørr tannbørste med før du påfører noen dråper vann oppå. Det fungerer på samme måte. Vips så forsvinner syreangrepene, uten fluor, uten slipemidler, uten kjemikalier og det blir renere enn med vanlig tannpasta pga. natrons unike egenskaper.

6. Bruk natron til diverse dyrehold

A. For å rense pelsen B. I bunnen av bur for å redusere lukt C. Rense aquarium og redusere syrenivå i vannet D. Rense hovene hos hester E. Fjern flekker og lukt etter katteurin og annet F. Holder insekter unna hundefatet G. Fjern hundelukt/kattelukt i pels H. Børst tennene til hunden med vann og natron, gir hunden bedre ånde og renere munn.