Kroatia

Podgora

Podgora ligger vakkert til midt på Makarska-rivieraen. I likhet med mange av de andre småbyene langs rivieraen, har Podgora både strand og båthavn (faktisk to av sistnevnte). Stranda består av småstein, og ovenfor stranda følger en promenade som gjør det enkelt å gå langs hele strandlinja som utgjør Podgora.

Podgora er en turistby, og den kan gjerne sammenlignes med nabobyen Tucepi som ligger like nordvest for Podgora. En spasertur på stien til Tucepi tar en liten time fra sentrum til sentrum. På veien passeres en nudiststrand - slik at du er forberedt! Tar du buss eller taxi er det ikke mer en 15 minutter til rivieraens hovedstad; Makarska

På stranda i Podgora er det folksomt i turistsesongen, og stadig flere skandinaver har oppdaget Kroatia som feriemål. Om høsten kan man fremdeles oppleve varme og fine dager, og da er det langt bedre plass på stranda. 

Det er også andre ting å se i området. I fjellskråningen over byen ligger flere små landsbyer med tilhørende kapell. Man kan leie sykkel i Podgora til slike turer, eller enkelt og greit ta bena fatt. Også i selve Podgora finnes små kirker/kapell, og noen er riktig så gamle. St. Tekla er bygget så langt tilbake som i 1630. Podgora var opprinnelig ikke noen maritim by, men etter jordskjelvet i 1962 ble dette endret til slik byen fremstår i dag. Nærmeste flyplass ligger utenfor Split. 

Makarska

Makarska

Leter du etter vakre strender med krystallklart vann? Da er Makarska-kysten stedet! Makarska-kysten, eller Makarska Riviera som den også kalles, strekker seg ca 60km mellom byene Brela og Gradac, og betegnes som den vakreste kyststrekningen på fastlandet i Kroatia. Rivieraen er en av de mest besøkte turistområdene i Kroatia, først og fremst takket være den fantastiske kystlinjen med kilometervis med nydelige strender, pinje-trær, rent og klart vann, samt høye vakre fjell i bakgrunnen (Biokovo fjellene)

Den største og mest populære byen på strekningen heter Makarska, og denne byen har noe å tilby alle som liker å ha litt liv og røre rundt seg, med mange aktiviteter å velge mellom. 

Makarska har omlag 15.000 fastboende og tusenvis av besøkende i løpet av året. Byen har eksistert siden romersk tid, men har ikke i like stor grad som andre byer i Kroatia bevart den gamle bydelen