Matrelatert

Noen sunne oppskrifter

https://www.partner-ads.com/no/klikbanner.php?partnerid=36325&bannerid=93103

Mat fra airfryers

Sous Vide

En gourmet hemmelighet

En matlagingsmetode som kan dateres så lang tilbake som i det 18. århundre og har vært brukt i mange fine restauranter siden 1970 - tallet. Sous vide (fransk for "under vakuum") har vært en bransjehemmelighet i flere tiår. Sous vide innebærer at den vakuumpakkede maten plasseres i vann som er varmet opp til en presis og nøyaktig temperatur for å bli varmebehandlet. Dette gir kokker større temperaturkontroll for overlegen matkvalitet. Da maten blir tilberedt i sin egen kraft vil også farge og smak bli bevart bedre.

Ta vare på søppla di.

Bokashi er enkel og smart kjøkkenkompostering som omdanner matavfall til næringsrik jord og gjødsel på noen uker. Bokashi er lettvint, krever liten plass, lukter ikke vondt og passer like fint i byen som i hus med hage.

Kompostering med bokashi foregår dels inne, i en lufttett bokashibøtte; og dels enten inne i en kasse med litt jord, eller ute. Bokashi tar liten plass og lukter ikke vondt.

I bøtta legger du alt du har av matavfall lagvis med bokashistrø en gang om dagen. Bokashistrø er hvetekli innsatt med effektive mikroorganismer. Mikroorganismene er naturlige mikrober som setter i gang en gjærings- eller syrningsprosess når de kommer i kontakt med organisk materiale - som matavfallet ditt - i et lufttett miljø. Det organiske materialet brytes opp (men det skjer ingen forråtnelse) og beholder alle proteiner, vitaminer mineraler og næringsstoffer i nedbrutt form. Når det fermenterte matavfallet kommer i kontakt med jord siden, går omdanningen til jord svært raskt. Og all næring og energi føres tilbake til jorden.

Det viktigste å tenke på når du skal begynne med bokashi

MATAVFALL OG STRØ I BOKASHIBØTTA

TO UKER FERMENTERING 

KONTAKT MED JORD