Tips om facebook..

10.02.2021

Enklere og raskere å rydde opp på Facebook

Tips hentet fra Computer for alle 

av Martin Lorentsen  Computer for alle 

Slik sletter du Facebook-kontoen permanent: 

  1. Åpne nettleseren og gå inn på Facebook. Logg på med epost og passord, og klikk på Logg inn.
  2. Klikk på pilen i øverste høyre hjørne, og velg punktet Innstillinger i menyen som kommer opp.

  3. I menyen til venstre velger du Din Facebook-informasjon.

  4. Til høyre for valget Slett kontoen og informasjonen din velger du vis.

  5. Her kan du velge om du Deaktiver konto slik at du for beholde Messenger, Laste ned all informasjon du har lastet opp til Facebook eller Slett konto.

  6. Før kontoen blir deaktivert eller slettet, må du oppgi passord. Skriv inn passordet ditt, klikk på Fortsett og deretter på Slett konto.

Du kan angre i opptil 30 dager. Deretter er Facebook-kontoen og alt du har lastet opp til profilen din borte for alltid.


Fjerne innlegg på Facebook-veggen.

Du har lenge kunnet slette innlegg fra Facebook-veggen, men det har vært en omstendelig prosess.

Facebook har nå lagd en løsning som gjør det mye lettere å slette innhold fra veggen.

Slik bruker du den nye funksjonen

Den nye funksjonen gir deg raskt oversikt over alle innleggene på veggen, og det er lett å markere og fjerne mange innlegg samtidig.

Funksjonen har også forskjellige filtere. De er nyttige og gir ytterligere muligheter til å sortere og fjerne innlegg du ikke vil vise.

Du kan velge et filter som bare ser de innleggene du selv har skrevet, eller bare de som andre har skrevet.

Du kan også kombinere det med et filter der du angir tidsrom for innleggene.

Slik gjør du på en Android-telefon:

  1. Gå inn på profilsiden din og trykk på de tre prikkene ved siden av Legg til historie.
  2. Trykk på Administrer innlegg.
  3. Nå kan du bla nedover, se aktiviteten din og markere innleggene du vil fjerne. Marker ett eller flere innlegg og trykk på Neste.
  4. Trykk deretter på Slett innlegg eller Skjul på tidslinje. Merk deg at du ikke kan slette andres bilder som du er tagget i. Det du kan gjøre, er å fjerne taggingen og skjule det fra tidslinjen din.

Hva er Facebook Messenger?

av Steffen Nielsen

Facebook Messenger er et "chat"- eller nettpratverktøy som finnes til både mobil og pc, og du kan bruke det selv om du ikke er på Facebook.

Facebook Messenger eller til hverdags bare Messenger er en tjeneste som leveres av Facebook.

Forskjellen på de to er at man i Facebook, enten du bruker det i en nettleser på pc-en eller som en app på mobilen, kommuniserer med alle dine venner (og kanskje noen uvenner) i store åpne eller halvåpne fora, mens du i Facebook Messenger snakker med én eller noen få venner i private samtaler.

Facebook Messenger er optimalt til for eksempel å sende hverandre koblinger, korte praktiske beskjeder eller å føre lengre uformelle samtaler.

Hva du skriver til kontaktene dine, blir mellom deg og samtalepartneren når dere skriver i Facebook Messenger.

Slik finner du Facebook Messenger på pc-en

Messenger en del av Facebook i nettleseren på en pc.

Du finner Messenger-panelet nederst i høyre hjørne av Facebook-siden. Du kan også innlede en ny samtale ved å velge Melding på mottakerens Facebook-side.

TIPS! Hvis du vil åpne et større vindu til samtalen, velger du tannhjulet fulgt av Åpne i Messenger. Dermed har du hele nettleservinduet å boltre deg på når du skriver.

Her får du også tilgang til de bildene og filene du har delt i en samtale, og det er lett å søke seg frem til enkeltmeldinger i en samtale.

Slik finner du Facebook Messenger på mobilen

Du kan også bruke Facebook Messenger på mobilen.

Appen finnes til både iPhone (her) og Android-telefoner (her).

Vær klar over at du kan bruke Facebook Messenger-appen uten å ha en Facebook-konto. Installer appen, oppgi epostadresse eller telefonnummer og opprett en konto. Dermed kan du nettprate med kontakter på mobilen.

Facebook Messenger er vanvittig populær

Facebook Messenger er en vanvittig populær meldingstjeneste.

Den brukes av over 1,2 milliarder mennesker, og det er ikke uten grunn. Det er blant annet lett å føre gruppesamtaler med for eksempel familien, og det er lett å navngi de enkelte samtalene slik at du lett kan søke deg frem til den som er mest relevant.

Du kan også krydre samtalen med humørikoner, gif-er og mange andre visuelle uttrykk. Prøv selv på mobilen eller pc-en!

Guide: Slik skjuler du aktivitetsstatus i Facebook Messenger

Messenger forteller venner og famile om når du sist var aktiv på mobilen. Her du hvordan du slår av funksjonen.

Facebook Messenger på pc-en, iPaden og telefonen er en enkel og smart løsning for å holde kontakt med familie og venner.

Men meldingstjenesten til Facebook bryr seg like lite om privatlivets fred som resten av tjenesten.

Appen viser nemlig når du sist var aktiv på telefonen eller pc-en. Det kan andre se, og kanskje undre seg over hvorfor du ikke svarer med det samme.

Skjul at du er aktiv i Messenger

Her viser vi hvordan du går inn i innstillingene og deaktiverer aktivitetsstatus i Messenger, slik at du unngår denne sladrefunksjonen.

Det holder ikke å slå av funksjonen på én enhet. Du må gjøre det på alle enheter hvor du har installert Facebook Messenger, altså på både mobil, nettbrett og pc.

> Les mer om Facebook

Slik gjør du på telefon og nettbrett

  1. Åpne Messenger-appen. Klikk på profilbildet øverst i venstre eller høyre hjørne.
  2. Klikk på "Aktiv-status". Deretter trykker du på knappen ved siden av "Vis når du er aktiv".
  3. Nå spør appen om du vil slå av Aktiv-status. Klikk på "Slå av".

Nå kan ikke lenger andre se når du er aktiv, eller når du sist var det, på telefonen.

Les også: En lettere Messenger

Slik gjør du i nettleseren

  1. Åpne nettleseren og gå til www.messenger.com - er du ikke logget inn, må du først gjøre det.
  2. Klikk på tannhjulet i øverste venstre hjørne, og deretter på "Innstillinger".
  3. Her er det en knapp ved siden av teksten "Vis når du er aktiv". Trykk på den for å slå av funksjonen.

Nå kan ikke lenger andre se at du er aktiv når du bruker Messenger i nettleseren.

Slik gjør du i Windows 10-appen

Hvis du har lastet ned Messenger-appen fra Microsoft Store, gjør du som følger:

  1. Åpne Messenger. Klikk på profilbildet øverst i venstre hjørne, og klikk på "Preferanser" i menyen som vises.
  2. Klikk på menypunktet Aktiv-status i vinduet som vises, og sett skyveknappen på høyre side slik at det står "Aktiv-status: Av"

Nå er Facebook Messengers sladrefunksjonen slått av i Windows 10.