En hyllest til helsearbeidere i Gdansk

22.10.2020

En gatekunstner sin hyllest til helsearbeidere i Gdansk.

Marek Looney Rybowski, graffitiartist maler et veggmaleri på en bro over ul. Siennika. Arbeidet er ment å takke Folkerepublikken, byen og helsepersonell som kjemper mot Covid-19-epidemien.

Til tross for dårlig vær begynte Marek, medgrunnlegger av den første trebygruppen av graffitikunstnere, å male veggmaleriet.

Kunstneren mener at det sosiale innholdet i bildet på det nåværende tidspunkt, når Covid-19-epidemien er på plass, er svært viktig.

- Jeg tror dette veggmaleriet er en god idé. Den har et positivt budskap. Det vil være nyttig å styrke oss åndelig og fysisk. Det vil være svært nødvendig for folk som er på frontlinjen av kampen mot epidemien - sier Marek Looney Rybowski. 

Etter en lang helg dukket plakater med takk til helsepersonell opp på trikkeholdeplasser og offentlig transport. Uttrykk for takknemlighet til alle som jobber med bekjempelse av pandemien.

Veggmaleriet som er laget på flyover er ikke en reproduksjon av grafikken som er synlig på byens plakater - den har et helt nytt, originalt verk.

Bilder fra Sentrumsportalen i Gdansk og Dominik Paszliński 

lux-case.no